Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Lezecká zábava

Lezecká trasa u městečka Bad Hofgastein
Autor: MR MAO PICS

Horní stanice lanovky Schlossalmbahn u městečka Bad Hofgastein se nachází v nadmořské výšce 2.050 m.

Všude kolem se tyčí nádherné horské scenérie a je odtud vidět skoro celé údolí Gasteiner Tal v Rakousku.

Vrcholek Schlossalm nabízí příležitosti plně si vychutnat vysokohorskou turistiku současně s lezeckými výstupy.

Pro adrenalinové nadšence je tu přichystáno několik jedinečných lezeckých výstupů, jaké si jen milovníci tohoto sportu dovedou představit.

Lezecké trasy se tady nacházejí doslova jedna vedle druhé, takže není vůbec žádný problém vystoupat až k horní stanici lanovky na Schlossalm z několika směrů.

Lezecký výstup Mauskarspitze

Stupeň obtížnosti: B / C
Délka: 250 m
Převýšení: 130 m
Doba lezení: 50 minut
Doba sestupu: 45 minut
Zajímavost: 30 m dlouhý lanový most
Výchozí bod: horní stanice lanovky Kleine Scharte

Lezecký výstup Kleine Scharte

Stupeň obtížnosti: B / C
Délka: 135 m
Převýšení: 95 m
Celková doba lezení: 20-30 minut
Doba sestupu: 15 minut
Výchozí bod: horní stanice lanovky Kleine Scharte

Lezecký výstup Hirschkarspitze

Stupeň obtížnosti: B / C až D / E
Délka: 300 m
Převýšení: 125 m
Celková doba lezení: 60 minut
Doba sestupu: 15 minut
Výchozí bod: horní stanice lanovky Kleine Scharte

Pro začátečníky se doporučuje využít doprovodu horského vůdce. Všechny lezecké výstupy jsou průběžně zabezpečeny lany. Nezbytností je používání patřičného lezeckého vybavení a helmy, které si můžete samozřejmě zapůjčit.

Trittsicherheitsparcour

Těsně pod lanovým parkem byla postavena bezpečná lezecká překážková dráha, Trittsicherheitsparcour. Tady si může každý vyzkoušet své lezecké dovednosti na velmi krátké trase a pak se třeba teprve rozhodnout, zda se vydá na obtížnější trasu.

Klettergarten

Téměř 8 metrů vysoká lezecká skalní stěna představuje skutečně jedinečný zážitek, protože nadšení z jejího zdolání je opravdu velké. Lana jsou zde natažena mezi skalami a zájemci mohou trénovat na jedné z celkem 7 různých tras.

Nabízejí tak perfektní úvod do sportovního lezení. Pět z nich je označováno jako "Top Rope", tedy vybaveno pevným lanem. Lezecký park se nachází v blízkosti horní stanice lanovky Kleine Scharte, v oblasti horní stanice starého lyžařského vleku Haitzingkogellift.

Slackline Park

Lanový park Slackline byl vybudován přímo u horní stanice lanovky Kleine Scharte na Schlossalmu. Různá lana pro dospělé a pro děti poskytují ideální podmínky k trénování tohoto stále oblíbenějšího sportu v Gasteiner Talu.

Při slackliningu balancujete na napnutém popruhu, podobně jako při chůzi po laně. Při tomto druhu sportu je pochopitelně velmi důležitá koncentrace, balanc a koordinace pohybu.

Je to současně i ideální příprava pro lyžování, snowboarding, freestyle, horolezectví, gymnastiku a ve své podstatě pro všechny sporty, které vyžadují smysl pro rovnováhu.

V nabídce jsou trasy Easy/Jungle Line, Up Line, Down Line, Trick Line, Jump & Surf Line a Double Line. Pro odvážné je tu jedno zvláštní lákadlo. Jde o Highline - lano zavěšené ve výšce 8 metrů mezi dvěma skalami.

Geografie: 

Místo

Horní stanice lanovky Schlossalmbahn, Bad Hofgastein 47° 9' 15.8688" N, 13° 3' 37.2708" E
Location